Remedial Specific Syntoms Massage

Migrän

Ingår IF bastu 15-20 min. VÄLKOMMENDRYCK, detox varmt te, desserter eller FruKT

 • 75 min   : 899kr.
 • 90 min. : 1199kr
 • 120 min. : 1,380 kr

 

Migrän orsakas av tillfälliga avvikelser i hjärnkemiska nivåer. Migränsmärta behöver inte vara stark, eftersom smärttoleransen varierar mellan individer. Kompression och avslappning av artärerna i hjärnan mer än normalt bidrar till smärtan. En plötslig debut av intens huvudvärk, illamående och kräkningar är vanliga symtom. Ofta upplevs även synsymptom 10-20 minuter innan huvudvärken, såsom att se ljusstrålar, glitter, bländning, reflektioner eller förvrängda bilder. Ljus- och ljudkänslighet samt ensidig huvudvärk är vanligt, men ibland kan det involvera båda sidor.

Behandlingar för migrän inkluderar läkemedel, livsstilsförändringar, smärtlindring och alternativa metoder som akupunktur och akupressur. Det är viktigt att identifiera och undvika migräntriggare, som kan inkludera stress, specifika livsmedel och drycker, sömnbrist och hormonella förändringar. Att hantera migrän innebär att ha en personlig strategi för att minska frekvensen och svårighetsgraden av attacker samt att kontrollera symtomen när de uppstår.

Boka tid

Huvudvärk

(Tension-type Headache TTH)

Ingår IF bastu 15-20 min.
VÄLKOMMENDRYCK, detox varmt te, desserter eller FRUKT.

 • 75 min  : 899kr.
 • 90 min  : 1199 kr
 • 120 min : 1380 kr

 

Huvudvärk är en vanlig åkomma som ofta orsakas av sammandragning och spänningar i musklerna i huvudet och ansiktet. Faktorer som kan bidra till huvudvärk inkluderar stimuli i muskler och fascia runt skallen och förändringar i kemikalier som endorfiner och serotonin. Vanliga utlösare för huvudvärk är stress, hunger, otillräcklig vila och överanvändning av ögonen. Det är också vanligt hos patienter med ångestsyndrom, depression, humörstörningar och situationer som kräver anpassning.

Akupressurmassage och andra behandlingsmetoder kan vara effektiva för att lindra huvudvärk, eftersom de stimulerar blodcirkulationen och ger mer syre till musklerna. Detta kan i sin tur lindra trötthet och släppa spänningen i fascian, vilket minskar risken för smärta och stelhet. Många nerver finns i tinningarna och huvudet, så en korrekt massage som slappnar av musklerna kan öka blodflödet och minska huvudvärk. Det är viktigt att hitta rätt behandling och hantera utlösande faktorer för att förhindra kronisk och återkommande huvudvärk.

Boka tid

Lindring av smärta från tennisarmbåge

(Lateral Epicondylitis)

Ingår IF bastu 15-20 min.
VÄLKOMMENDRYCK, detox varmt te, desserter eller Säsongen Frukt.

75 min.  : 899kr.

90 min. :  1199 kr

120 min. : 1380 kr

 

Tennisarmbåge orsakas ofta av överdriven upprepad användning (överanvändning), som hos tennisspelare, badmintonspelare, personer som skriver mycket på tangentbord och hantverkare som behöver använda verktyg som tänger eller skruvmejslar. Skador eller rivningar i armbågens ligament kan uppstå. I början uppkommer en svag smärta i armbågen, vilken kan förvärras när man rör handleden eller armen. Om det inte behandlas kan smärtan bli kronisk, svårare och mer ihållande, vilket kan leda till svårigheter att utföra dagliga aktiviteter som att lyfta föremål eller t.o.m. dricka ur ett glas.

Symtom på tennisarmbåge inkluderar:

 • Smärta i armbågens laterala epikondyl när handleden rör sig, och smärtan kan stråla från armen till handleden.
 • Det finns en smärtsam tryckpunkt på senan som fäster vid benutskottet på utsidan av armbågen.
 • I nyliga fall kan det finnas svullnad, rodnad och värme i armbågsområdet.
 • Hos patienter med kronisk inflammation kan det även finnas svaghet i musklerna runt armbågen.

En korrekt massage för att slappna av musklerna ökar blodflödet, vilket kan minska inflammation och lindra smärta. Massage är en av metoderna som kan användas för att lindra symtomen på tennisarmbåge. Att vila och undvika överanvändning, tillsammans med rehabilitering och styrketräning av musklerna i armbågen och underarmen, kan också hjälpa till att förebygga och behandla detta tillstånd.

Boka tid

Lindring av smärta från golfarmbåge

(Medial Epicondyle)

Ingår IF bastu 15-20 min.
VÄLKOMMENDRYCK, detox varmt te, desserter eller Säsongen Frukt.

 • 75 min. : 899kr
 • 90 min. : 1199kr
 • 120 min. : 1380kr

 

Smärta från golfarmbåge är vanligtvis lokaliserad på insidan av armbågen och drabbar ofta personer som regelbundet spelar golf, eftersom detta tillstånd är kopplat till muskler och ledband som används i golfsvingen. Det kan också drabba personer som använder armbågen ofta i sitt arbete, som till exempel massageterapeuter.

Orsaken till denna smärta i inre armbågen, som kallas medial epikondylit, beror på inflammation i senan som sitter vid insidan av armbågen. Patienter som lider av detta tillstånd upplever smärta i detta område och smärtan blir mycket intensiv när armen sträcks ut och handleden lyfts. Hos patienter med kroniska besvär kan smärtan vara ihållande och stråla ner längs armen och handleden.

En korrekt massage för att slappna av musklerna ökar blodflödet, vilket kan minska inflammation och lindra smärta. Massage är en av metoderna som kan användas för att lindra symtomen på golfarmbåge. Att vila och undvika överanvändning, tillsammans med rehabilitering och styrketräning av musklerna i armbågen och underarmen, kan också hjälpa till att förebygga och behandla detta tillstånd.

Boka tid

Lindring av smärta i skulderbladet

Ingår IF bastu 15-20 min.
VÄLKOMMENDRYCK, detox varmt te, desserter eller snacks eller Säsongen Frukt

 • 75 min. : 899kr
 • 90 min. : 1199 kr
 • 120 min. : 1380 kr

 

Smärta i skulderbladet uppstår till följd av att musklerna och ledbanden kring skulderbladet drar ihop sig och blir inflammerade. Detta skapar utlösarpunkter och sträckning av fascian i det drabbade området, vilket försvårar blodcirkulationen och hindrar näringsämnen och syre från att nå vävnaderna. Detta leder i sin tur till smärta och stelhet i skulderbladen.

Skulderbladssmärta kan ha olika orsaker, exempelvis:

 • Att sitta eller stå i ogynnsamma positioner under en längre tid, som t.ex. att sitta med nacken sträckt, böjd eller lutad åt ena sidan.
 • Att lyfta för tunga föremål eller lyfta föremål på fel sätt, vilket kan leda till skador på skulderbladsmusklerna.
 • Upprepade rörelser som påverkar skulderbladen, exempelvis strykning, målning av tak, prata i telefon genom att klämma luren mellan axeln och örat, etc.
 • Skador som uppkommer vid idrottsutövning, såsom baseboll, tennis eller styrketräning.
 • Kontinuerliga symtom på nack- och axelsmärta, vilka kan bero på kontorsyndrom, frusen skuldra eller degenerativa förändringar i nackkotor.
 • Kontinuerliga symtom på ryggsmärta eller ryggmuskler, som orsakas av att den långa ryggmuskeln, som sträcker sig från ländryggen till under skulderbladen, drar ihop sig.

En effektiv behandling för skulderbladssmärta med varaktiga resultat innebär att bryta ner fascian och de förhårdnade utlösarpunkterna som är orsaken till smärtan och stelheten. Genom att återställa blodcirkulation och därmed näringsförsörjningen, kan nerver som påverkats av fascian återgå till normal funktion. Inflammation, smärta och stelhet kommer i sin tur att avta och inte återkomma.

När orsaken till problemet har eliminerats kan massage för att lindra utlösarpunkter och fascia bli en ytterligare metod för att behandla skulderbladssmärta. Detta kan vara effektivt både i tidiga skeden och under kroniska perioder för att lösa grundorsaken till olika onormala symtom som uppstår i muskler, senor och nerver kring skulderbladen.

Boka tid

Lindring av ischias-smärta

Ingår IF bastu 15-20 min.
VÄLKOMMENDRYCK, detox varmt te, desserter  eller Säsongen Frukt

 • 75 min. : 899
 • 90 min. : 1199kr
 • 120 min. : 1380kr

 

Vanligtvis börjar ryggsmärtan med värk eller stelhet i nedre delen av ryggen, antingen kroniskt eller då och då, innan smärtan sprider sig längs benet. Det uppstår när en nerv blir irriterad eller klämd, vanligen den stora och långa ischiasnerven som sträcker sig från L4-L5 och S1-S3 lederna och går vidare genom höftområdet, sätet, låren, vaderna, underbenen, anklarna och fötterna.

Smärta längs ischiasnerven (s.k. Sciatic) inkluderar ryggsmärta, smärta i sätesmusklerna, låren, vaderna, underbenen, anklarna och domningar i tårna. Symtomen går under namnet ischias (schias) och varje patient kan uppleva endast några eller alla symtom tillsammans. Det är vanligt att dessa symtom uppträder tillsammans med ryggsmärta som sprider sig ner längs benet.

Om smärtan precis börjat uppträda i nedre delen av benet är det vanligt att den endast påverkar ett av benen. Men om symtomen kvarstår länge utan lämplig behandling kan smärtan börja sprida sig till båda benen. Dessutom kan patienter börja uppleva andra onormala symtom om nerven som kontrollerar benens funktion störs till den grad att den inte kan fungera normalt.

Behandling genom att bryta ner fascian med massage är en terapeutisk massage som syftar till att eliminera den verkliga orsaken till smärtan, samt andra onormala symtom såsom domningar, brännande känsla och svaghet. När orsaken till problemet helt elimineras blir smärtan och domningarna bättre, och kommer inte att återkomma i framtiden.

Detta görs genom att börja med att känna på fascian som är ansluten till området, såsom ryggmusklerna, höfterna, diamanter, sakrosankrale bäcken, korsbenet, låren, underbenen och anklarna. Detta inkluderar områden i och kring olika leder, diskbråck, SI-leder och så vidare. När fascian hittas på problemområdet används fingrar, armbågar och tryck för att rulla över det området tills fascian bryts ner. När fascian bryts ner kommer musklerna eller lederna i det området att slappna av omedelbart och blodet kommer att transportera syre bättre.

Massagebehandling för att råda bot på denna bindväv innebär inte att man böjer, vrider, hänger, rycker eller trampar på någon del av kroppen. Detta eftersom sådana rörelser inte löser problemet vid dess grund och kan förvärra befintliga symtom om utförandet är felaktigt.

Boka tid

Det Orientaliska NuadThai 

Ingår IF bastu 15-20 min. + NuadThai -Teknik (Thaimassage)
VÄLKOMMENDRYCK, detox varmt te, desserter eller Säsongens Frukt

75 min.  :   980kr
90 min.  :   1280kr
120 min. : 1,580 kr
150 min   : 1,780kr

 

NuadThai (Thaimassage) är en typ av massage som är en gren inom thailändsk medicin, och fokuserar på att trycka, knåda, pressa, skjuta, dra, baka och komprimera. Det är känt som "traditionell medicin" och används inte enbart för att behandla smärta, utan är även bra för hälsan och kan bota sjukdomar eftersom det återställer balansen i kroppen. Massagen påverkar både kropp och sinne genom konstnärlig beröring.

Den som besöker en duktig thaimassageterapeut kan känna att man inte bara gått till en massör, utan snarare besökt en fysioterapeut som inte enbart löser problem med massage. Terapeuten kan kombinera olika typer av massage baserat på kroppens proportioner och de problem som behöver lösas, så massagen i sig löser inte alltid problemet just genom att knåda punkter och andra nämnda tekniker. Därför kan olika tekniker kombineras med varandra för att skapa en personligt anpassad och effektiv behandling.

Boka tid

Djupvävnadsmassage

Lindring av kontorssyndrom, Myofasciell avslappningsmassage

Ingår IF bastu 15-20 min. + Djupvävnadsteknik
VÄLKOMMENDRYCK, detox varmt te, desserter eller snacks eller Säsongens Frukt

 • 75 min. :
 • 90 min. :
 • 120 min. :

 

Djup återhämtning för muskelmassage är en oljemassage som är utformad för att massera de djupaste musklerna, med fokus på att behandla symptomen på kontorssyndrom. Det passar kunder som föredrar kraftig massage och har starka muskler. Djupvävnadsmassage bör inte utföras på kunder som lätt får blåmärken. Massagen måste utföras långsamt för att kunna trycka djupt på musklerna.

En korrekt djupvävnadsmassage ska kännas bra och skön för den som masseras och hjälpa till att slappna av i musklerna. När man trycker på en punkt kan det göra ont, men smärtan ska vara överkomlig och ge en förbättring. Det är mycket viktigt att känna till musklerna och deras problem för att kunna erbjuda en effektiv behandling.

Boka tid

Lymfatisk detoxmassage

VÄLKOMMENDRYCK, detox varmt te, desserter eller snacks eller Säsongens Frukt

Detoxifierande teknik med jadekallsten

 • 90 min. : 1299kr
 • 120 min. :1480kr

Detoxifierande torrmassage

 • 90 min.  : 1199kr
 • 120 min. : 1380kr

Detoxifierande aromaterapimassage

 • 90 min. :  1199 kr.
 • 120 min. : 1380 kr

 

Lymfatisk detoxmassage är en behandling för att stimulera lymfsystemets cirkulation. Det hjälper till att minska ansamlingen av toxiner och lymfödem. Behandlingen har blivit allt populärare på senare tid. Lymfdräneringsmassage utförs endast i hudens översta lager, på cirka 0,5 cm djup.

Behandlingen fokuserar på att stimulera lymfsystemet för att minska svullnad, rensa ut toxiner och eliminera celluliter. Personen som får massagen kan uppleva att huden blir lättare blåmärken, svullnader och att toxiner frigörs. Lymfdräneringsmassage är särskilt lämplig för de som nyligen återhämtat sig från sjukdom, har genomgått operation, eller har problem med ansamling av toxiner i kroppen. Det rekommenderas inte att använda kraftiga eller djupa massagetekniker vid lymfdränering.

Boka tid

Öppettider

Mån-Fredag 09:30 - 20:30

Lör -  Sön 11:00 - 18:00

(Sön : Endast bokning 24Innan timmar)

Kontakt Info

Tel: 073 320 0760 & 018 141 008

Besök oss

Asian Soul Spa

Svartbäcksgatan 73, våning 2
753 33 Uppsala
Tel: 073 320 0760 & 018 141 008